RSS
Facebook
Twitter

16 November 2010

Salam Eid al-Adha

Salam 'alaik sahabat semua....

sebenarnye DK tak nak citer sangat untuk entry kali ni. Memandangkn entry ni DK taip pada jam 1.47 pagi pada Hari Raya Aidil Adha pertama DK di luar negara, plus jauh dari keluarga pulak tuh... huhuhu

Mood DK hari ni, sedih ade, gembira ade, seronok ade, ngantuk dan letih pun ade.

mane taknye, hari ni macam-macam peristiwa berlaku, dan ini pastinye akan menjadi nostalgia DK selama-lamanya.

Hanya nak perincikn tentang mood DK hari ini, sekadar untuk berkongsi... (^_^)

Sedih : Sebab jauh dari family. Telefon Ibu kat rumah, tanye masak ape untuk raye ni, jawab Ibu, dia tak masak. huhuhu... mungkin sebab tukang jaga api rendang n ketupat die sudah lari ke Jordan.

Gembira : Sebab hari ni Hari Raya Korban. Pertama kali sambut dengan kawan-kawan. Kami bagaikan satu keluarga, bergotong-royong rewang untuk hidangan raya... hu.. semoga ukhwah kami erat sampai bila-bila.

Ngantuk dan letih : kenapa? kebetulan, hari Isnin merupakan giliran DK memasak di rumah. Jadi hari ini plan nak masak sama-sama dengan sahabat rumah sebelah yang same giliran dengan DK. kami buat special untuk hari ini, sempena Ifthor (buka puasa) untuk hari Arafah, dan sempena malam raya pertama kami bersama-sama. Aduh.... kemudian acara diteruskan dengan bersama-sama buat kuih donut n karipap. hahaha... donut orang bujang, habis dah jadi cam ape dah bentuk die, nasib baik sedap. huhuhuhu...

tengoklah sape yang gelek dohnye.... (^^,)

baik, sedikit perkongsian dari DK untuk hari ini...

Agenda hari ini:

Sekarang pukul 1.55 pagi : siap-siap untuk tidor..

Jam 4.50 pagi : bangun Subuh

Jam 6.30 pagi : Siap-siap pergi solat Raya.

then selepas itu... hahaha korban dan terkorban!!!!

Ayam Goreng Origano (ayam + susu masam + origano + rempah yg berkaitan)



Jamuan Ifthor Special Edition (Sempena Yaumul Arafah & Malam raya Eidul Adha)



Ucapan Salam Eidul Adha dari pelajar tahun 1 Universiti Mu'tah (syabab), Syuqoh Mat'am Syuru'...

klik: Ucapan Raya

1 ulasan:

IBNSIRUN... said...

smga bbhgia di Mu'tah.....salam eidul adha kpd syafiq Shah